Juhtkiri. Linn kui kinnisvaraarendaja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Sellest saab suvel 15 aastat, kui Viljandi raekojas Järveotsa elamurajooni planeerima hakati. Ent senikaua, kuni sotsiaalmaast elamumaa vormistati ning taristu tarvis raha otsiti, läksid ümberkaudsed vallad eramukvartalite arendamisega linnast mühinal mööda ja tagatipuks kukkus majandus kokku. Ometi oli isegi kriisi ja taastumise alguse ajal üsna sageli kuulda, et Järveotsal perspektiivi jagub ja sealsete kruntide kohta küsijad leidub. Ainus, mida linnavalitsusele ette heideti, oli see, miks Järveotsa arendamisega juba pihta ei hakata.

Nüüd on algus tehtud. Esimesed seitse krunti on müüdud ja tänavu peaks seal valmima ka tänavad, torustikud ja elektriliinid. Paraku on samal ajal vastu ootusi selgunud, et elamukruntide tahtjaid väga polegi, sest kuigi esimeses jaos pandi müüki vaid 10 parima järvevaatega krunti, pidi korraldama kaks enampakkumist ja ikkagi jäi kolm krunti müümata. Kokku on linn plaaninud hoonestaja leida aga tervelt 50 kinnistule ning nende müügist laekuva rahaga on plaanitud katta ka suurem osa taristu ehitamise kuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles