Eesti kalleim film jõuab kinno

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Morten lollide laeval.
Kapten Morten lollide laeval. Foto: Kaader filmist

Täna esilinastub uus kodumaine kogupereseiklusfilm “Kapten Morten lollide laeval”. See on Eesti filmiajaloo läbi aegade suurim rahvusvaheline koostööprojekt, mis on ühtlasi üks kallimaid kodumaiseid linateoseid. Film läks maksma ligi seitse miljonit eurot, millest üle poole tasusid välismaised koostööpartnerid. Tanel Toomi "Tõe ja õiguse" eelarve oli 2,5 miljonit eurot.

"Kapten Morten lollide laeval" (rahvusvahelise pealkirjaga "Captain Morten and the Spider Queen) on nukuanimatsioonitehnikas film, mis on valminud Eesti, Iirimaa, Belgia ja Suurbritannia koostöös. Filmi valmimiseks on kulunud kokku seitse aastat. Koostööprojektis tegid kaasa Nukufilm, Telegael (Iirimaa), GRID-Animation (Belgia) ja Calon (Suurbritannia).

Film räägib poisist nimega Morten, kes tahab väga oma isa eeskujul kapteniks saada. Kui külakesse satub võlur Cucaracha, kes kogemata Morteni väikeseks võlub, algab Morteni lõbus ja pöörane merereis.

Eestis on tegelastele  oma hääle andnud Johannes Thor Urke (Morten), Marko Matvere (kapten Viks), Celia Peterson (Elisabet), Ülle Kaljuste (tädi Anna), Priit Võigemast (maestro Cucaracha), Ivo Uukkivi (kapten Stinger) , Margus Tabor (kokk Tilda), Nero Urke (onu Felix), Jan Uuspõld (madrus Zigfried ja Zagfried), Ott Sepp (lamp Peeter) ja Argo Aadli.

Lavastaja on filmirežissöör, animaator, teatrikunstnik ja muusik Kaspar Jancis, kelle raamatu põhjal film valmis. Jancis on ka Ugala teatri aprilli lõpul esietenduva põnevusdraama "Etturid" kunstnik.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles