Koolitantsu finaali jõudis seitse Viljandi tantsutruppi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pääses Koolitantsu finaalvõistlusele seitse tantsutruppi. Finaalkontserdid toimuvad kolmandat kevadet järjest Eestimaa südames Paides.
 
Viljandist pääses Koolitantsu finaalvõistlusele seitse tantsutruppi. Finaalkontserdid toimuvad kolmandat kevadet järjest Eestimaa südames Paides.  Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui maakondlikel tantsupäevadel tõid tuhanded tantsijad lavale sadu loomingulisi tantse, siis nüüdseks on selgunud ka finaali edasipääsejad, kelle hulgas on seitse Viljandi tantsutruppi.

"Koolitants" tähistab sel aastal 25. aastapäeva ja teema on sel puhul "Tants on suurem kui elu" rõhuga tantsu- ja kehakeelel. Reglement palus osalejatel loobuda suurtest lavakujunduselementidest ning kasutada soovi korral vaid selliseid rekvisiite, mida tantsija saab hõlpsasti käes hoida. Teine oluline klausel viitas eesti heliloomingu kasutamisele.

"Koolitantsu" veebilehe vahendusel ütles festivali peakorraldaja Raido Bergstein, et võtab juubeliaasta kokku tänutundega ja kinnitab, et taas on olnud väga viljakas ja elamusterohke hooaeg. "Osalejate ja tantsude arv on paari viimase aasta jooksul mõnes maakonnas kahe- või suisa kolmekordistunud ning on ka lootust, et saame tulevikus avada tantsupäeva nendes maakondades, mille rühmad esinevad praegu veel koos naabermaakonna omadega."

Lastetantsude mudilaste vanuseastmes pääses Viljandimaalt finaali Leanika Mändmaa loodud tants "Sulpsti", mida esitas tantsu eelkooli Krõlli rühm. I–IV klassi lastetantsudest sai edasipääsu Maarja Kukumägi, Carolina Tagoberti ja Karl Kase loodud "Uu-ga" moe- ja tantsukooli Face tantsijate esituses.

Kaasaegsete tantsude kategoorias jõudis finaali Viljandi gümnaasiumi Hebe tantsuga "Laine", mille autor on Lisbet Neering. Samuti lunastas endale finaalikoha S-Stuudio "Kaemus", mille on loonud Reelika Poroson.

Show-tantsude hulgast pääsesid edasi kaks moe- ja tantsukooli Face rühma esitust. Need on Maarja Kukumägi loodud tants "Ülemteenri käsilased" mida esitasid IV–VII klassi õpilased, ning sama autori "Operatsioon X", mida esitasid VI–IX klassi õpilased.

Tänavatantsude kategoorias pääses finaali Maerobicu tantsurühm Noored1. Need IV–VII klassi lapsed esitasid Herta Soro loodud tantsu "Nutirvõrk".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles