Taksojuhi mõrvas süüdistatavad mehed astuvad kohtu ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets Foto: Erakogu

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kahte Viljandimaa elanikku Viktor Kabanovit ja Andrei Karanetsi mõrva ning varguste toimepanemises.

Viljandi kohtumajas algab protsess eelistungiga kolmapäeval.

Politsei sai selle aasta 24. aprillil teate, et samal õhtul Viljandi bussijaamas kaks meest takso peale võtnud taksojuht on kadunud koos sõidukiga. Päev hiljem leidsid politseinikud Viiratsi vallas tiigist kadunud mehe vägivallatunnustega surnukeha.

«Loetud tundide jooksul õnnestus Viljandi kriminaalteenistuse politseiametnikel välja selgitada isikud, keda kahtlustati mehe mõrva toimepanemises ning tema sõiduki röövimises,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

1982.aastal sündinud Viktor Kabanov ja 1986.aastal sündinud Andrei Karanets kuulutati kohe rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et Interpoli Eesti üksuse kaudu edastati info rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud meestest 49-le Interpoli Euroopa-regiooni liikmesriigile. «Samuti palusime kõikidel riikidel pöörduda avalikkuse poole hoiatamaks elanikkonda, et Eestist on põgenenud mõrvas kahtlustavad isikud,» lisas Vallo Koppel.

28. aprillil peeti Saksamaal kinni üks ning järgmisel päeval teine kahtlustatav. Samuti leiti röövitud sõiduk.

Süüdistuse kohaselt tungisid mehed röövimise eesmärgil taksojuhile kallale, kägistades ning pekstes teda. Lõpuks viisid süüdistatavad kannatanu Vardja külas asuva tiigi juurde ning viskasid mehe vette. «Tuginedes ekspertiisi tulemusele, võib väita, et kannatanu suri uppumise tagajärjel,» sõnas ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

Pärast seda varastasid mehed Pärsti vallas Mustivere külas asuvast tanklast peaaegu 80 liitrit diislikütust ning lahkusid röövitud sõidukiga Eestist.

Kohtueelse uurimise käigus kogutud tõendite alusel süüdistatakse samu mehi veel kahe sõiduki varguse katses. «Süüdistuse kohaselt üritasid mehed ühte sõidukit varastada samal päeval enne mõrva toimepanemist,» kommenteeris ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles