Viljandi varesepesi võib eemaldada kahest kohast

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linlased kurdavad linnavalitsusele vareste lärmi pärast, aga see pole keskkonnameti hinnangul lindude tapmiseks piisav põhjus.
Linlased kurdavad linnavalitsusele vareste lärmi pärast, aga see pole keskkonnameti hinnangul lindude tapmiseks piisav põhjus. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus sai keskkonnaametilt loa võtta tänavu varesepesi puude otsast maha, aga seda vaid kahes kitsas paigas, kus pesi õigupoolest polegi.

Majandusameti keskkonnaspetsialist Iris Saar ütles, et mahavõtmiseks on luba Uue tänava ääres Lastepargi mänguväljakul ja Ranna puiestee kõrval linnastaadioni selles osas, mis jääb aia sisse.

«Mänguväljaku juures praegu varesepesi küll ei ole, aga küsisime selle koha tarvis loa ennetavalt,» lausus Saar. «Küll elutseb varesekoloonia Ranna puiestee ja linnastaadioni vahel olevatel puudel, aga paraku andis keskkonnaamet loa ­eemaldada vaid need pesad, mis on aiaga piiratud alal kasvavatel puudel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles