Põhja-Sakala vallavanema Tõnu Aavasalu kommentaar

, Põhja-Sakala valla vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Sakala valla vallavanem Tõnu Aavasalu.
Põhja-Sakala valla vallavanem Tõnu Aavasalu. Foto: Marko Saarm

OLEME KURSIS Rein Muriku tõstatatud teemaga. Põhja-Sakala vald on vastanud ka õiguskantsleri samasisulisele järelepärimisele.

Põhja-Sakala vallavolikogu on sätestanud kehtiva jäätmehoolduseeskirja keskkonnasäästliku käitumise soodustamiseks ja prügi sorteerimisele kaasaaitamiseks. Kuna biolagunevate jäätmete sorteerimine muutub aastal 2023 kõikjal kohustuslikuks, siis selleks et üleminekut sujuvamaks muuta, on seda kohustust esialgu rakendatud vaid tihedama asustusega piirkondades asuvatele kümne või enama korteriga korterelamutele.

SELLINE OTSUS võeti vastu tulenevalt sellest, et hõredama asustusega aladel, sealhulgas väikestes külades, on tihti olukord, kus osa kortermajast on tühi ehk inimese põhielukoht on mujal. Sellisel juhul ei ole põhjendatud määrata kogumiskohaks kortermaja, kus elavad püsivalt sees üksikud inimesed. Lisaks sellele kompostivad paljud hõredama asustusega piirkondade korterelamute elanikud nimetatud jäätmeid oma aiamaal ja sisuline vajadus biolagunevate jäätmete eraldi kogumiseks puudub.

KÕIKIDES VALLA asustusüksustes on võimalik vabatahtlikkuse alusel liigiti kogumisega liituda, biolagunevaid köögi- ja sööklajäätmeid eraldi koguda ning vedajale üle anda.

Uus eeskiri ei välista jäätmete kogumist ühiskonteineritesse. Oluline on see, et jäätmete kogumine ja vedu oleks korraldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles