Ugalas esietendub Ott Aardami motokrossisuitsune tragikomöödia

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala uusetenduse reklaamplakat
Ugala uusetenduse reklaamplakat Foto: Ugala

Reedel hakkavad Ugala teatri suurel laval möirgama mootorrattad ja publiku ees rullub lahti eestlastele nii omasest tagasihoidlikkusest lahti päästetud inimtunnetekross. Esietendub Ott Aardami tragikoomiline autorilavastus "Toru. Krossides läbi elu".

Ugala lähetatud pressiteates on etenduse sisu seletatud lahti järgmiselt. On üks Eesti perekond, kelle elu on keerelnud suuresti selle ümber, kuidas mootorratastega keerulist ja künklikku rada mööda võimalikult kiiresti sõita. Neil on oma krossirada, päris korralik rada, mille pereisa on oma käte ja traktoriga ehitanud. Ent ühel päeval seisavad nad silmitsi tõsiasjaga, et pere krossirajale tahetakse ehitada toru, mis toob piirkonda palju hüvesid.

Ott Aardamile omase sooja huumoriga laetud algupärand kõneleb kirest, armastusest, süüst, vassimisest ja andeksandmisest ning vaatab, kuidas, kus ja millal need võimalikud on. Autor ja lavastaja ütleb, et see on eelkõige ühe perekonna naljakas ja traagiline lugu. "Üks motokrossist läbiimbunud Eesti pere, kes käitub kohati üpris Itaalia pere moodi, eriti siis, kui neile varvastele astutakse. Alguses ütlevad nad rahulikult: "Ärge tehke nii." Aga siis ütlevad nad juba valjemini: "Hei, kuulge, lõpetage ära!" Ja kui neid ikka kuulda ei võeta, siis astuvad nad vastu, krossisaapad jalas."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles