Tänasest on jääle minek keelatud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasest on jääle minek kõikjal keelatud.
Tänasest on jääle minek kõikjal keelatud. Foto: Elmo Riig

Päästeameti pressiteate kohaselt on tänasest keelatud siseveekogude jääle minek kõikjal Eestis. Keelu eesmärk on ennetada õnnetusi ja säästa inimelusid.

"Kevadised sulailmad on muutnud jää väga hapraks ja sellel liikumise eluohtlikuks," rääkis päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala. Tema sõnul muutuvad jääolud soojade ilmadega väga kiiresti ning nõrka jääd ei saa usaldada. "Isegi hea ujumisoskusega on jääauku kukkumine ohtlik. Esiteks võib sealt omal jõul välja saamine osutuda väga keeruliseks, teiseks võib täiskasvanud inimene kaotada külmas vees teadvuse juba mõne minutiga, lapsed ja eakad aga veelgi kiiremini," ütles Mikko Virkala.

On väga oluline, et lapsevanemad hoiaksid oma lastel veekogude läheduses silma peal ning räägiks nendega nõrga jääga kaasnevatest riskidest. Kalameestel tasub aga silmas pidada, et ükski kala ei ole seda väärt, et jätta veekogusse oma elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles