Memento ühendus kogunes küüditamise aastapäeva üritust arutama

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunesid Sakala keskuses Memento Viljandi ühenduse liikmed, et üheskoos represseeritute klubiga arutleda eelseisva ürituse "70 aastat märtsiküüditamisest" teemadel.

Päeva avanud Memento Viljandi ühenduse eestvedaja Ene Juuriku sõnul süüdatakse 25. märtsil, märtsiküüditamise 70. aastapäeval, Viljandi lauluväljakul küüditatute mälestuseks 2479 küünalt. Sellele eelneb kell 14 pärimusmuusika aidas konverents "Lühiülevaade 1949. aasta märtsiküüditamisest. 70 aastat märtsiküüditamisest", millel teeb ettekande ajaloolane ja õpetaja Imbi-Sirje Torm. Lauluväljakul küünalde süütamisele järgneb kimpude viimine represseeritute mälestuskivi juurde. Mälestuspäeva lõpetab paastumaarjapäeva mõtisklus Jaani kirikus.

Memento Viljandi ühendus kohtub korra kuus ning iga ürituse kava on tihe ja värvikas. Juuriku sõnul on käinud ühenduse liikmetele esinemas rahvatantsurühmad, pillimängijad ja ka koolilapsed. Seekord oli palutud jalakeerutamiseks muusikat mängima ansambel Lustipill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles