Mõisaküla vabariigi rajaja mitu palet

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Sihver elas Mõisakülas küll lühikest aega, kuid jõudis sinna endast maha jätta ka sajand hiljem märgatava jälje. Nõukogude ajal oli temanimeline tänav lisaks Mõisakülale Tallinnas.
Jaan Sihver elas Mõisakülas küll lühikest aega, kuid jõudis sinna endast maha jätta ka sajand hiljem märgatava jälje. Nõukogude ajal oli temanimeline tänav lisaks Mõisakülale Tallinnas. Foto: Mõisaküla Muuseumi Fotokogu

Mulgi vallavalitsus otsustas paar päeva enne Eesti Vabariigi 101. aastapäeva, et Mõisakülas seniajani kommunist Jaan Sihveri nime kandnud tänav muudetakse lõpuks tagasi Kesk tänavaks.

Kuigi enamikule näib see täiesti loogilise sammuna ja jääb üle ainult imestada, miks selleni varem polnud jõutud, teavad kohalikud rääkida, et otsusega pole rahul nii mõnedki Mõisaküla inimesed. Sihveri surmast on möödas juba üle sajandi, ent tema panust Mõisaküla arengusse peetakse endiselt tähtsaks.

Mässumeelne tugisammas

Viljandimaal Vana-Tänassilma vallas sündinud Jaan Sihver oli Mõisakülla kolides napilt 27-aastane ning ilma igasuguse kahtluseta väga aktiivne ühiskonna-, kultuuri- ja haridustegelane. Tänapäeval kutsutaks teda kogukonna tugisambaks ja sädeinimeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles