Uhkesse pessa kolinud kanakull võtab kahelt metsaomanikult 11 hektarit maad (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihi kanakulli pesa asub mitmeharulise kase otsas ja on juba kaugelt üle kümne aasta vana. Mis lind selle kunagi ehitas, pole teada, elanud on selles aga nii väike-konnakotkas kui kanakull.
Vihi kanakulli pesa asub mitmeharulise kase otsas ja on juba kaugelt üle kümne aasta vana. Mis lind selle kunagi ehitas, pole teada, elanud on selles aga nii väike-konnakotkas kui kanakull. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallas elav Olavi Udam teadis juba enam kui kümme aastat tagasi, et Vihi külas tema põllu äärses metsatukas ühe mitmeharulise kase otsas on väike-konnakotka pesa. Nüüd elab selles pesas kanakull ja tema selles metsas enam omatahtsi toimetada ei tohi, sest riik võttis selle kaitse alla.

Kui kaardilt piire vaadata, selgub, et teise kategooria looduskaitsealuse kanakulli uhke pesaga puu asub ametlikult osaühingu Metsatervendus maal, kuid 20. veebruarist ministri otsusega kaitse alla võetud 11,2 hektarist metsamaast suurem osa kuulub Udami perele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles