Maanteeameti teatel mõjus talv teedele laastavalt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks väheseid asju, mida maanteeamet teede lagunemise vältimiseks saab teha, on keelata raskeveokitel väikestele teedele minna.
Üks väheseid asju, mida maanteeamet teede lagunemise vältimiseks saab teha, on keelata raskeveokitel väikestele teedele minna. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõppeva talve suured temperatuurikõikumised on maanteeameti teatel mõjunud väga halvasti teekatetele ning palju on tekkinud löökauke ja pragusid, mida praeguste ilmadega korralikult lappida ei saa. Kõige hullem teede lagunemise aeg seisab aga alles ees.

«Kogu talve jooksul olnud külma ja sula pidev vaheldumine ning sellest tingitud tihedam kloriidide kasutamine on jätnud jälje paljudele teedele,» tunnistas maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla. Katted on tema sõnul vähem lagunenud neis kohtades, kus liikluskoormus on väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles