Võidutöö autor: projekteerisime tänapäevase tulevikuhaigla

Jaan Kuusemets koos meeskonnaga tahtis projekteerida Viljandisse sellise haigla, mis meeldiks inimestele.

FOTO: Elmo Riig

Arhitektuuribüroo DAGOpen juhataja ja arhitekt Jaan Kuusemets, kui panna kõrvuti teie võidutöö ja praeguse Viljandi haigla foto, tekib automaatselt küsimus, kuhu kõik need korrused kadusid.

Üks meie lähteülesannetest ja eesmärkidest oligi see, et uus haigla ei peaks välja nägema selline, nagu me oleme harjunud nägema. Tahtsime, et ta ei mõjuks institutsionaalsena, mida inimesed pelgaks või kardaks. Meie soov oli projekteerida tänapäevane tulevikuhaigla, mis mõjuks sõbralikult, mitte ähvardavalt. Sellepärast ka niisugune mahuline lahendus, materjalikasutus ja liigendatus.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele
Tellijale

Betoonkolossist halli haiglat vaadates kipub vererõhk nagu iseenesest tõusma. Uues haiglas paistab olevat tähelepanuväärselt palju avarust ja rohelust.

See oligi eesmärk algusest peale. Projekteerisime ja disainisime sellise haigla, mis sobiks Viljandisse ning mis meeldiks inimestele.

Üsna rahvusvaheline seltskond oli töös.

Jah, oleme sama tiimiga ka varem projekteerinud. Hiljuti võitsime sama seltskonnaga Tallinna Kaubamaja uue hoone konkursi.

Tagasi üles