Antikvariaadist ostetakse palju nii ulmekirjandust kui ka vene klassikat

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antikvariaadipidaja Mai Palo ütles, et selles poes käiakse kõige enam suvel, kui sinna astuvad sisse eelkõige teiste linnade inimesed.
Antikvariaadipidaja Mai Palo ütles, et selles poes käiakse kõige enam suvel, kui sinna astuvad sisse eelkõige teiste linnade inimesed. Foto: Elmo Riig

Väike antikvariaat Viljandi vanalinnas Lossi tänaval on maast laeni raamatuid täis ning sealt leiab midagi igale maitsele alates kriminullidest ja lõpetades koomiksitega. Loomulikult saab sinna ka raamatuid viia, kuid kõike siiski ära müüa ei õnnestu.

1976. aastast tegutsenud antikvariaadi perenaine Mai Palo ütles, et riiulitelt võib leida raamatuid kõikvõimalikes žanrites: müügil on käsiraamatuid, laste- ja ilukirjandust ning näiteks muusika-, teatri-, ajaloo-, käsitöö-, kunsti- ja kokandusteemalisi teoseid. Vanimad trükised pärinevad XIX sajandi lõpust, teiste seas hakkab silma aga ka sama kraami, mida võib leida raamatupoodidest. «Mõne raamatuga on nii, et eile oli poes müügil ja täna on see siin. Inimene ostab raamatu poest, leiab, et see talle ikkagi ei meeldi, ja toob selle siia müüki,» rääkis Palo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles