Centrumi kino kaks aastat: 440 000 liitrit popkorni ja "Klassikokkutulek 2" 

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Centrumi kinos on lastele palju meelepärast.
Viljandi Centrumi kinos on lastele palju meelepärast. Foto: Kamilla Selina Lepik

Pühapäeval, 10. märtsil sai Viljandi Centrumis asuv Forum Cinemase kino kahe aasta vanuseks. Selle aja jooksul on seal linastunud 464 teost ja neid on vaadanud ligi 250 000 inimest, kes on tarbinud rohkem kui 440 000 liitrit popkorni. Enim vaatajaid – rohkem kui 8300 – on kogunud linateos "Klassikokkutulek 2". Tuhande vaatajaga jääb maha "Eia jõulud Tondikakul". 

Forum Cinemase tegevjuht Kristjan Kongo on nende näitajatega rahul. 

"Viljandi Centrumi kino on piirkonna inimestele olnud oluline toredate elamuste pakkuja ning on suur rõõm, et kino on nii hästi vastu võetud. Eriti populaarsed on just laste- ja perefilmid, mis näitab, et varem oli Viljandi piirkonnas kinost suur puudus," rääkis Kongo. Ilmselt on just praegu kinodes olevast "Tõest ja õigusest" oodata tema sõnul uusi rekordeid ning kindlasti lööb see üle populaarseima filmi tiitli vähemalt Centrumis. 

Eestis käitab osaühing Forum Cinemas Tallinnas Coca-Cola Plazat, Tartus Ekraani ja Viljandis Centrumi kino.  Forum Cinemas kuulub Soome firma Finnkino Gruppi, mis omakorda kuulub Odeon Groupi koosseisu, mille omanik on USA kinokett AMC. AMC on USA suurim kinokett, mille aktsiad on NY aktsiabörsil noteeritud. Finnkino Grupp tegeleb kinode pidamisega Soomes Finnkino ning Eestis, Lätis ja Leedus Forum Cinemase kaubamärgi all. Lisaks kinode pidamisele tegeleb Finnkino filmide levitamisega Soomes ja Baltikumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles