Ugalas meenutati Kalju Komissarovit ja anti välja stipendiumid

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel anti Ugalas üle Kalju Komissarovi nimelised stipendiumid, mille said Katrin Kubber ja Johanna Mägin.
Reedel anti Ugalas üle Kalju Komissarovi nimelised stipendiumid, mille said Katrin Kubber ja Johanna Mägin. Foto: Heigo Teder

Reede õhtul jagati Ugalas välja Kalju Komissarovi nimelised stipendiumid ning peeti teda kõnedega meeles.

Kultuuriakadeemia oli korraldanud tegevust terveks päevaks, stipendiumide kätteandmisele eelnesid ja järgnesid etendused, näituse avamine ja kontsert.

Stipendiumi said tantsukunsti neljanda kursuse õpilane Katrin Kubber ja teatrikunsti visuaaltehnoloogia multimeedia eriala kolmanda kursuse õpilane Johanna Mägin. Samuti said laureaadid Eesti käekellatootjalt Wooch nimelised käekellad.

Katrin Kubber ütles, et stipendiumi saamine on märkimisväärne hetk tema noores elus. "Siin õpitud aja jooksul olen avastanud, kui laiad on tantsu- ja etenduskuntside väljendusvõimalused. See stipendium annab mulle aja ja võimaluse, et õppida, avastada ja kasvada sammukese võrra suuremaks."

Johanna Mägin tänas muu hulgas kõiki oma osakonna tudengeid ja kultuuriakadeemia sõpru. Eraldi tõi ta välja Eve Komissarovi ja Taavet Janseni, kes on teda innustanud oma unistusi püüdma. "Nemad tõestavad mulle, et siin koolis pole ükski unistus liiga suur."

Mägin ütles, et võimalus stipendiumit kasutada on silmiavav ja ta siiralt loodab, et tänu sellele saab ta näidata väiksele Vietnami kogukonnale, kelle juurde ta õppima läheb, et nende töö on väärtuslik.

Ugala teatri loomingule juht Ott Aardam ütles, et stipendium on ühest küljest õpilastele tänuväärne, kuid teisest küljest loodab ta, et see aitab elus hoida Kalju Komissarovi mälestust ja pärandit.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppedirektor Ave Matsin rääkis, et stipendiumiüritus on kujunenud Komissarovi peale mõtlemise ja mälestuste jagamise päevaks. Ta meenutas, kuidas koosolekud kultuuriakadeemias olid tihti lõppenud sellega, et Komissarov reageeris ärritunult bürokraatlike asjaaamiste peale. Matsin nentis, et praegu tunneb ta sellest puudust ja tunnustab Komissarovit julguse eest.

Etenduskunstide lektor ja teatrikunsti õppekava programmijuht Jaanika Juhanson tõi välja, et kuigi seekordsed stipendiaadid pole otseselt enam Komissarovi õpilased, võib ütelda, et Komissarov pidas kõiki etenduskuntside osakonna üliõpilasi endale väga tähtsateks inimesteks. "Ta tundis alati võidurõõmu, kui keegi üliõpilastest midagi tegi või saavutas. Ta pidas kõikide inimeste tegusid enda, üliõpilaste ja õppejõudude ühistegemiseks."

Enne stipendiumi kätteandmist oli võimalus näha teatrikunsti 12. lennu diplomilavastust "Dekameron" ja tantsukunsti kolmanda kursuse lavastuse "Soolo" esietendust.

Ühiselt käidi Metsakalmistul, kus võeti Kalju Komissarovi mälestuseks sümboolne pits. Õhtul avati näitus "Teatriinimene maalib" Park Hotellis ning sellele järgnes Adeele Sepa ja Jaan Jaago kontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles