Võrtsjärvel kihutasid jääpurjekad Euroopa meistrivõistlustel võidu

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Pa-ane pea alla, pane pea alla!» hõikas mulle jääpurjeka roolimehe kohal istuv Olev Oolup. Hetk hiljem käis pea kohal kõrguv puri raksti teisele poole ning purjeka uisu alt viskas jääkilde, kui see kihutades suunda muutis.

Sellel nädalal peeti Võrtsjärvel Monotüüp XV jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlusi, mis koondasid kodumaiste purjetajate kõrval sealsele hiigeluisuväljale võistlejaid Hollandist, Venemaalt, Poolast ja Rootsist. See meeskond, kuhu Olev Oolupi kõrval kuulus Andrus Padu, jäi 26 jääpurjeka konkurentsis kuuendaks. Meistritiitliga läksid siit kodu poole Venemaa esindajad Oleg Vassiljev ja Ruslan Rudenko, teiseks jäid nende rahvuskaaslased Vadim Bihler ja Aleksandr Vostronosov.

Eestlaste parima koha sõitsid välja 2016. aasta Euroopa meistrid vennad Ott ja Juhan Kolk, kes hollandlastega pronksi pärast pingelist duelli pidasid ja napilt pjedestaalilt kõrvale jäid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles