Noored matemaatikud murravad pead Maramaa võistlusel

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistepäeval lahendas 39 noort matemaatikut Maramaa võistluse ülesandeid.
Naistepäeval lahendas 39 noort matemaatikut Maramaa võistluse ülesandeid. Foto: Elmo Riig

Täna on Viljandi Kesklinna koolis 28. August Maramaa nimeline matemaatikaülesannete lahendamise võistlus. 

Ülesandeid on kutsutud lahendama 39 osalejat kolmes vanusekategoorias:  VII ja VIII klassist 13 õpilast, IX ja X klassist 14 ning XI ja XII klassist 12 õpilast.

Võistluse patroon on Viljandi linnapea Madis Timpson. Ta ütles, et tugeval matemaatikatraditsioonil on otsene seos sellega, et Viljandist ja Viljandimaalt on kasvanud nii palju silmapaistvaid isikuid.

«Matemaatika on kõigi teaduste alus. Selleta ei saa läbi ei muusikud ega luuletajad, reaalteadlastest rääkimata,» sõnas linnapea ning lisas, et Maramaa võistlus on omalaadsete seas eriline nii oma järjepidevuse kui ka kõrge taseme poolest.

Viljandist on võistlustules kuus Jakobsoni kooli, neli Kesklinna kooli  ja kaks Paalalinna kool  õpilast. Naabervaldadest on Abja gümnaasium võistlusele saatnud kolm, Heimtali põhikool ühe, Suure-Jaani kool ühe, Paistu kool ühe, Võhma kool kaks ja Kitzbergi gümnaasium ühe noore matemaatiku.

Viljandi gümnaasiumi esindab 18 noort. 

Seekordsed ülesanded on koostanud Viljandi gümnaasiumi õpetaja Anne-Mai Liigand, Viljandi Kesklinna kooli õpetaja Anneli Luik ja Jakobsoni kooli õpetaja Kea Roosileht.

«Nendel õpetajatel on ka au parimad välja selgitada,» lausus Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov,

Võistluse peakorraldaja on endiselt Viljandi gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Toomas Rähn, kelle eestvedamisel on matemaatikaülesandeid võistu lahendatud 16 aastat. Rähni sõnul teeb võistluse eriliseks August Maramaa isiksus. «Tema pühendumus mitmel rindel nii matemaatikaõpetaja kui linnavalitsejana on muljetavaldav ja eeskuju andev. Meil on suur au korraldada ja õpilastel osaleda August Maramaa nimelisel võistlusel,» ütles Rähn.

Ta lisas, et võitluse järjepidevuses on suur roll Viljandimaa matemaatikaõpetajate ja Viljandi linnavalitsuse väga heal koostööl.

Aprillikuu algul tuleb Viljandi raekojas linnapea pidulik vastuvõtt võistluse võitjatele. Vastuvõtule palutakse parimad noored matemaatikud koos vanematega, nende juhendajad, võistluste korraldajad ja külalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles