Laulustuudio Viva la Musica alustab uut aastakümmet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud hooajal olid eriti silmapaistvad saavutused stuudio pikaajalisel kasvandikul Stefan Airapetjanil.
Möödunud hooajal olid eriti silmapaistvad saavutused stuudio pikaajalisel kasvandikul Stefan Airapetjanil. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees

Laulustuudio Viva la Musica tähistab oma kümnendat tegutsemis­aastat mitme kontserdiga: kolmapäeval esinevad muusikakooli orkestrimajas stuudio praegused õpilased, tuleval aastal astuvad aga üles vilistlased.

Kõik algas sellest, et 2002. aasta sügisel kutsus Viljandi kultuurimaja ruumides tegevust alustanud laulustuudio õpilasi ettelaulmiskatsetele.

Kohale tuli ligi 80 lauluhuvilist last. Vastu võeti 25 ning neid asusid juhendama õpetajad Hedi-Kai Pai ja Ave Karell. Viimati mainitu töötas stuudio lastega 2003. aastani.
Esimene kontsert kõlas juba jõulude ajal, seega kümme aastat tagasi. Tollastest õpilastest laulab Hedi-Kai Pai juhendamisel seniajani Mariann Õmblus, keda kuulajad mäletavad eeskätt «Laulukarusselli» emotsionaalsete esituste kaudu.

2004. aastal leidis laulustuudio endale uue pesa Viljandi muusikakoolis. Lauljad kuuluvad sealsesse pop-džässiosakonda. Praegu saab stuudios õpet 20 last.
Kümne tegutsemisaasta jooksul on stuudio korraldanud heategevuskontserdi «Lastelt lastele», linna- ja maakonna lauluvõistluse «Hoogsas rütmis» ning mitu maakonna ja linna «Laulukarusselli» eelvooru.

Eelmisel õppeaastal hakkas stuudio tegema ka üleriigilist duettide konkurssi, mis tõi kokku osavõtjaid ja juhendajaid kogu Eestist.

Rohkelt häid kohti

Viva la Musica lauljad on esinenud Viljandi linna ja maakonna kultuuri- ja heategevusüritustel, osalenud edukalt arvukatel üleriigilistel võistlustel ja löönud kaasa Viljandi noorte sümfooniaorkestri ettevõtmistes.

Nad on saavutanud kõrgeid kohti kõikidel tunnustatud Eesti laulukonkurssidel: Saaremaa ühisgümnaasiumi  korraldatud üleriigilisel solistide ja duettide võistlusel, Jõgeval peetud Alo Mattiiseni nimelisel vokaalansamblite võistlusel, Otepää gümnaasiumi laulukonkursil «Viis viimast», noorte džässmuusikute konkursil «Rainbowjazz» ning võistlustel «Tähtedelaul» ja «Jõulutäht».

Stuudio õpilased on jõudnud telesaadete «Eesti otsib superstaari», «Laulukarussell» ja «Tallinn, ma olen kuulus!» finaali.

Kiitust on jagunud ka laulustuudio õpetajale Hedi-Kai Paile. Teda on tunnustatud aasta õpetaja tiitliga ning ta on pälvinud seitsmel korral üleriigiliste võistluste parima juhendaja nimetuse.

Paljud stuudio õpilased on sidunud oma edasise elu muusikaga. Laulu erialal jätkavad või on juba õpingud lõpetanud Jana Absalon ja Stefania Airapetjan (mõlemad Georg Otsa nimelises muusikakoolis), Reelika Ranik (Eesti muusikaakadeemias), Signe Hansen (Heino Elleri nimelises muusikakoolis) ja Maria Gertsjak (Viljandi kultuuriakadeemias).

Muusikaõpingutega on seotud ka Eva-Lotta Vunder ja Ranele Raudsoo (Viljandi kultuuriakadeemias), Dagmar Rannak (Sibeliuse akadeemias) ja Henri Käärik (Heino Elleri nimelises muusikakoolis). Vabakutselise lauljana jätkab Keit Triisa.

Eelmine hooaeg oli edukas

Eelmisel õppeaastal korjasid laulustuudio õpilased üleriigilistelt võistlustelt palju auhindu.

Eriti silmapaistvad saavutused olid stuudio pikaajalisel kasvandikul Stefan Airapetjanil: ta jõudis Eesti Televisiooni «Laulukarusselli» finaali, olles oma vanuserühma nelja parema hulgas.

Saaremaa ühisgümnaasiumi konkursil võitis Stefan grand prix’ ning Eesti meestelaulu seltsi korraldatud võistlusel «Poistelaul» esimese koha. Selle järel kutsuti noormees esinema Estonia teatrimajja emadepäeva kontsertaktusele, kus ta esitas traditsioonilise laulu «Ema süda». Klaveril saatis noormeest õpetaja Hedi-Kai Pai.

Kontserti kuulas ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves koos abikaasaga ning seda kandis otse-eetris üle Eesti Televisioon.

Silmapaistvaid saavutusi on eelmisest õppeaastast ette näidata ka stuudio poisteansamblil koosseisus Stefan Airapetjan, Kristjan Luik, Peeter Leets ja Raiko Vahtra. Nemad pälvisid Alo Mattiiseni nimelisel vokaalansamblite võistulaulmisel kolmanda ja «Poistelaulu» vokaalansamblite võistlusel teise koha. Praegu on neljast ansambliliikmest kolm häälemurdeeas ja seepärast võttis kollektiiv aastaks akadeemilise puhkuse.

Solistina saavutas eelmisel hooajal edu Maria Gertsjak, kes võitis Saaremaa ühisgümnaasiumi võistlusel esimese ja Otepää solistide võistlusel teise kohta. Stefania Airapetjan pälvis Saaremaal neljanda ning Otepää solistide võistlusel esimese ja teise koha ning publiku lemmiku preemia.

Eleryn Tiit sai Otepää solistide võistlusel kolmanda koha ning Mariann Õmblus Saaremaa ühisgümnaasiumi konkursil teise koha.

Duettidest saavutasid Saaremaa ühisgümnaasiumi võistlusel esimese koha Maria Gertsjak ja Avely Buk, teiseks tulid Avely Buk ja Sandra Kahu ning kolmanda koha pälvisid Maria Gertsjak ja Stefania Airapetjan. Nii ülekaaluka edu üheks võtmeks peeti juhendaja Hedi-Kai Pai koostatud häid vokaalseadeid.

Üleriigilisel duettide konkursil said kolmanda koha stuudio noored lauljad Karmen Vilberg ja Deivi Tobreluts.

Kui stuudio viienda aastapäeva kontserdil «Eilses rändan taas» kõlas õpilaste esituses popurrii 1970.-1980. aastate populaarsematest lauludest, siis seekord tähistatakse juubelit mitme kontserdiga.

Juubeliaasta avaakord

Stuudio praegust koosseisu, mis on sügisel tugevalt noorenenud, saab kuulda jõulukontserdil «On kasvamas pisike puu». See algab Viljandi muusikakooli orkestrimajas 7. detsembril kell 18.

Esinevad solistid, duetid ja ansamblid. Eri pillidel saadavad lauljaid õpetajad
Hedi-Kai Pai, Liisi Toomsalu, Jan Viileberg ja Marko Mägi ning muusikakooli vilistlased Sander Kahu ja Mihkel Kalmet.

Tuleva aasta sügisel on plaanis korraldada ka kontsert, kus musitseerivad stuudio endised õpilased. Üles astuvad Jana Absalon, Reelika Ranik, Signe Hansen, Keit Triisa, Dagmar Rannak, Ranele Raudsoo, Henri Käärik, Helgi Kahar, Eva-Lotta Vunder, Kerli Kivilaan, Maria Gertsjak ja Stefania Airapetjan.

KONTSERT

Juubelikontsert näitab noori lauljaid.
• Stuudio Viva la Musica praegust koosseisu saavad muusikasõbrad kuulata jõulukontserdil «On kasvamas pisike puu».
• See algab Viljandi muusikakooli orkestrimajas 7. detsembril kell 18.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles