Suurim müügis olev Viljandi korter laiub 138 ruutmeetril

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi tänav 26 kivimaja teisel korrusel laiuva viietoalise korteri suurus on 138 ruutmeetrit.
Lossi tänav 26 kivimaja teisel korrusel laiuva viietoalise korteri suurus on 138 ruutmeetrit. Foto: KV.EE

Viljandis pakutakse elamispindu nii avarust armastavatele kui väga tagasihoidlike soovidega korteriotsijatele. Nii on veebiportaali www.kv.ee andmeil parajasti müügis oleva suurima ja väikseima korteri suuruse vahe peaaegu kümnekordne.

Aadressil Lossi tänav 26 asuv korterilahmakas on viietoaline ning laiub 1909. aastal ehitatud kivimaja teisel korrusel. Viljandi silueti ühe lahutamatu osa on projekteerinud legendaarne arhitekt Artur Pernat.

Elamise interjööris on säilinud peegellaed, laekarniisid, glasuurpottidest kamin, valged kahhelahjud ning originaaluksed ja -aknad, üldkoridorides tähekujundit moodustavad mosaiiksed kiviplaadid ja palju muud.

Muljetavaldava suurusega korteri hind on 85 000 eurot ning see teeb ühe ruutmeetri hinnaks pisut üle 600 euro.

Selle raha eest ei saa ostja värskelt renoveeritud elamispinda, vaid remonti ootava karbi.

Ehk ergutab siinkohal huvilist kuulutuse müügijutt, mis annab lootust, et värvikiht seinal või laes võib peita enda all vanu maalinguid ning reliini alt võib leida algupärased parkett- või laudpõrandad.

Majas on tegus korteriühistu, mis plaanib hoone fassaadi renoveerimist pööningukorruse müügist saadava tuluga.

Hoone asub vanalinna muinsuskaitsealal ning on väärtusliku arhitektuuri tõttu registris ehitismälestisena. See tähendab, et ruumides asuvad algupärased uksed, aknad ja ahjud (välja arvatud hõbedane plekkahi ja savipottahi) tuleb säilitada või renoveerida, taastades esemetel algupärase väljanägemise.

Vaata kuulutust siit.

Väikseim müügis olev korter asub Uuel tänaval.
Väikseim müügis olev korter asub Uuel tänaval. Foto: kv.ee

Märksa tagasihoidlikumate soovide ning napima rahaga saab endale soetada Viljandis pakutava väikseima korteri, millel on suurust pisut üle 15 ruutmeetri.

Remonti vajav kööktuba asub Uuel tänaval kahekorruselise maja teisel korrusel. Küttekehaks on soojamüüriga pliit.

Elamispind on pehmelt öeldes askeetlik, sest nii kraanikauss kui WC on koridoris. Et aga maja torustik ja WC on müüja kinnitusel korteri vahetus läheduses (teisel pool seina), olevat nii veesüsteemi kui ka WC rajamine kergesti teostatav.

Korteri aken avaneb päiksepoolsesse maja hoovi, kus on kuurid. Majal on toimiv korteriühistu ning plaanitakse maja renoveerimist.

Pisikese korteri eest küsitav summa 13 900 eurot teeb ühe ruutmeetri hinnaks umbes 900 eurot.

Vaata kuulutust siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles