Rongiga sõitjate arv on tõusuteel

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal tehti Elroni rongidega rohkem kui 7,6 miljonit sõidu.
Möödunud aastal tehti Elroni rongidega rohkem kui 7,6 miljonit sõidu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elroni rongidega on selle aasta kahe kuuga sõidetud enam kui 1,2 miljonit korda. Eelmise aastaga võrreldes tehti ligi 50 000 sõitu rohkem, sõitude arv kasvas 4 protsenti.

Sõitjate kasv näitab, et üha rohkem inimesi eelistab säästlikke liikumisviise.

"Näeme, et rongisõit kogub populaarsust just pikematel liinidel, seda nii töö- kui ka vabaajasõitude tegemiseks," tõi esile Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. ""Porgandite" üha suurenev menu on mõistetav, seejuures on nõudlus Tartu, Narva ja Viljandi suunal kiirete ekspressühenduste toel kasvanud enam kui kolmandiku võrra. Paraku seab see meie rongipargi üha suurema pinge alla, sest meie kasutuses olev rongide arv on sama mis viie aasta eest. Ületäitumus ei ole enam probleem ainult reede ja pühapäeva õhtuti, vaid tihti juba ka nädala sees. Loodame klientide mõistvale suhtumisele." 

Sakala pärimisele Viljandi liinide kohta vastas Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg, et kuna eelmise aasta lõpus lisati Viljandi suunale lisaväljumine, pole sealsetes rongides olukord nii kriitiline kui Narva ja Tartu omades.  

Veebruaris kasvas rongiga tehtud sõitude arv 4 protsenti, küündides 603 000-ni. Elroni piletitulu ulatus aasta kahe esimese kuuga 2,7 miljoni euroni, mida on 16 protsenti rohkem kui 2018. aastal samal ajal.

Mullu tehti Elroni rongidega rohkem kui 7,6 miljonit sõidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles