Linastub dokumentaalfilm Paul Firnhaberist

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Firnhaber
Paul Firnhaber Foto: Elmo Riig

Täna jõuab publiku ette režissöör Vaiko Eduri dokumentaalfilm Viljandisse vanaduspõlve veetma kolinud Ameerika kultuuriloolasest ja antropoloogist Paul Firnhaberist. Pealkirja "Surmatants" kandva filmi esilinastus algab kell 18.30 Tallinna kinos Artis.

Filmi Viljandi esilinastus on 21. märtsil kell 17 kondase keskuses.

Sündmuse Facebooki lehel nenditakse, et ilmalikus kultuuris kipub surm olema tabuteema ja sellest rääkimist välditakse. Kuigi surm on üks elu osa, on inimestel tekkinud sellega seoses liigsed hirmud. Firnhaber arvab, et üheks põhjuseks võib olla teadmatus: me ei tea lõpuni, mis surm on. Erinevate maade matmisrituaalne ja surmakultuuri uurinud teadlane arutleb oma Viljandi kodugaleriis surmahirmu üle ning valgustab meid, millest on surma kujutamine kujutavas kunstis välja kasvanud, milline on inimkonna pärand ühiskonnale üldisemalt ning mis teda köidab väikeses Viljandis, kuhu ta on tulnud oma vanaduspõlve veetma.

Filmi stsenaristid on Vaiko Edur ja Jelena Poroshina, režissöör ja operaator Vaiko Edur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles