Holstre kandideerib Eesti aasta küla tiitlile

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre külade piirkond on üks Eesti aasta küla kandidaate.
Holstre külade piirkond on üks Eesti aasta küla kandidaate. Foto: Elmo Riig

Aasta küla tiitli pretendente on ühtekokku 15. Võitja kuulutatakse välja 26. juulil Eesti külade 13. maapäeval Põlvamaal Räpinas. Aasta küla valimine on Eesti külaliikumise Kodukant algatatud traditsioon, mille seekordne juhtmõte on "Elujõuline küla".

Tänavune tiitlijagamine on järjekorras kaheksas. Kodukandi juhatuse liikme Krista Habakuke sõnul kandideerib tiitlile üks esindusküla igast maakonnast.

"Juba märtsis on võimalik kandidaatidel omavahel tuttavaks saada ning mais alustab tööd aasta küla hindamiskomisjon, mis külastab kõiki kandidaate," selgitas ta. Traditsiooniliselt on hindamiskomisjoni tööd juhtinud riigikogu spiiker. Komisjoni kuuluvad maaeluministeeriumi, rahandusministeeriumi, Maalehe, Eesti Leaderi liidu ja 2017. aasta küla esindajad. Koostöös Eesti rahvusringhäälinguga toimub Terevisooni vahendusel 3.–14. juunini rahva lemmikküla e-hääletus, kus on võimalik kõigil osaleda.

Aasta küla valitakse üle aasta. 2017. aastal pälvis selle tiitli Lääne-Virumaa Läsna-Loobu küla, mis oli toona ka ERR-i vahendatud rahvahääletusel rahva lemmik.

Mittetulundusühing Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eesti maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumine edendab kogukondlikku tegevust maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu, pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust.

Kõigi kandidaatidega saab lähemalt tutvuda Kodukandi kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles