Algo Kärp: ma ei tundnud kordagi selle aja jooksul, et teen õiget asja

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise suusataja Algo Kärp tunnistas, et on kasutanud veredopingut ning viimane aasta on talle vaimselt raske olnud.
Eesti koondise suusataja Algo Kärp tunnistas, et on kasutanud veredopingut ning viimane aasta on talle vaimselt raske olnud. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal Austrias lahvatanud dopinguskandaal oli hakanud tasapisi vaibuma, kui sähvatas uue leegiga põlema: Algo Kärp tunnistas üles, et on Karel Tammjärve ja Andreas Veerpaluga samas paadis ning Mati Alaver on tallegi veredopinguga tegeleva Saksa arsti kontakti vahendanud.

Algo Kärp, olete tunnistanud ennast dopingupatuseks. Kas peate silmas veredopingut?

Just.

Ja mitte midagi muud?

Just.

Dopinguskandaal lahvatas juba nädal tagasi ja Karel Tammjärv tuli avalikkuse ette eelmisel reedel. Miks teie nii kaua ootasite?

Minu põhjus oli see, et tahtsin enne ära rääkida oma lähedastele: oma vanematele, abikaasale ja tema vanematele ning õdedele-vendadele. Tahtsin neile teada anda, et tulen sellega välja. Et nad oskaksid sellega arvestada, mitte ei kuuleks seda meediast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles