Vesine vastlaliug tõi lastele hea une

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sulailmast ja lainetavatest lompidest hoolimata lasid lasteaialapsed täna vastlaliugu.

Männimäe lasteaia Päikesekiire rühma 14 last tegid  sõitu suurel koormakilel, millele kogu rühma lapsed korraga peale mahtusid.

Rühma õpetaja Eva Mäemets ütles, et hommikul olid nad toas rääkinud vastlapäevast ja selle kommetest. Seejärel otsustasid nad vesisest ilmast hoolimata ka õues liugu lasta. 

"Koormakilele mahtus kogu rühm korraga ja selle hoog ei läinud sulalumel ka väga kiireks," kiitis õpetaja vaitud sõiduvahendi turvalisust. "Esialgu liuglesime ainult oma rühmaga ja hiljem võtsime ka Muumide rühma kaheksa last "kelgule"," jutustas õpetaja toredast liulaskmisest mäel.

Lõunasöögiks pakutud hernesupp maitses tema sõnul pärast kelgusõitu lastele hästi, vahukoorekuklist jäi aga paljudel pool söömata.

"Uni tuli kõigil väga ruttu. Jutustasin neile Tiia Toometi raamatust loetud lugu vastlavurri meisterdamisest ja sellest, kuidas poiss laseb vanaisale vurri habemesse. Juba poole jutu pealt kolm poissi magasid."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles