Algo Kärbil polnud enne Mati Alaveri dopingupakkujatega ühendust

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma senise viimasel suusavõistluse Viljandimaal tegi Algo Kärp 27. jaanuaril, kui ta võitis Viljandimaa meistrivõistluste esimesel etapil meeste viie kilomeetri pikkuse vabastiilis sõidu.
Oma senise viimasel suusavõistluse Viljandimaal tegi Algo Kärp 27. jaanuaril, kui ta võitis Viljandimaa meistrivõistluste esimesel etapil meeste viie kilomeetri pikkuse vabastiilis sõidu. Foto: Marko Saarm

Veredopingu tarvitamise üles tunnistanud Algo Kärp kinnitas, et enne Mati Alaverilt Saksamaa dopinguarsti kontakti saamist polnud tal ühendust, mille kaudu oleks saanud endale dopingut hankida.

Küsimusele, kas ta oleks suutnud ilma treener Mati Alaveri abita dopinguvahendajate kontakte hankida, vastas Kärp, et selline spekuleerimine talle ei meeldi.

"Mulle tegelikult ei meeldi need oleks-küsimused ja oleks-vastused, aga jah, ütleme nii, et ei tea," sõnas ta.

Sakala uuris ka seda, kuidas Mati Alaver täpselt neid kontakte vahendas. "Ta ütleski mulle ja Karelile (Tammjärv – toimetus), et on selline inimene – võimekas, heade teadmistega, tark ja professionaalne spordifüsioloog, ja kui me soovime temaga kohtuda, siis ta pakkus meile kontakti. Ja ütles seda ka rõhutades, et see on täiesti meie enda otsus," rääkis Kärp. "Tõesti, tema ei teinud talle mingit tohutut reklaami. Ta ei sundinud ega mõjutanud absoluutselt."

See oli Kärbi sõnul täpselt selline hetk, kui ta oleks võinud püsti tõusta ja öelda, et ta ei taha. "Mati lihtsalt usaldas meid kahte. Ta oli arvestanud võib-olla sellega, et me ütleme ei selle peale," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles