Sakala vaatlus. Kõige kallim vastlakukkel maksab 2.90

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagarid pakuvad vastlakuklitena nii traditsioonilisi vahukooresaiu kui moosi, mandlite ja kreemiga rikastatud küpsetisi.
Pagarid pakuvad vastlakuklitena nii traditsioonilisi vahukooresaiu kui moosi, mandlite ja kreemiga rikastatud küpsetisi. Foto: Marko Saarm

Vastlapäeva traditsiooniline vahukooresai näib meeldivat ka tänapäeva tarbijale, sest pagarite ahjud huugavad kukleid küpsetada ning ostjad on nõus valminud kukleid üsna suurel hulgal ära sööma. Võrdleme erinevate tegijate kuklite koostist ja hinda.

Rohelise Maja kohvik pakub vastlapäeval kolme sorti kuklit. Klassikaline on müügil hinnaga 1.80, kirsimoosi ja vahukoorega maksab 2 eurot ning veganikukli hind on 2.20. Teenindaja Mariah-Teresa Turbeli sõnul on veganikukli vahukoor valmistatud kookospiimast ning kukli vahel on kirsimoos ning peal mandlilaastud.

Turbel lisas veel, et kõik kuklid lähevad täna hästi ja mitu inimest on kasutanud ka ettetellimise võimalust.

Kohviku Herr Artur juhataja Reigo Sülla ütles, et seal algas töö öösel kell kolm ning 400 vastlakuklit sai hommikuks valmis. Valikus on kukleid nii moosiga kui ilma ning mõlemad maksavad ühe euro. Hind saab ühesugune olla seetõttu, et moosiga kuklitele pannakse vahukoort vähem.

Kohviku Viljandi kondiiter valmistas varahommikul pohlamoosiga rikastatud vastlakukleid. Teenindaja Tiina Sähka sõnul need klientidele meeldivad ja neid süüakse nii kohapeal kui ostetakse kaasa. Kukkel maksab 1.20.

Luuna Pagari kuklid on moosiga või ilma ning hind vastavalt 1 või 1.20 eurot. Ettevõtte juhatuse esimehe Peeter Putniku sõnul olid kuklid ette tellides soodsama hinnaga, 80 senti tavaline ja 1 euro moosiga, ning seda võimalust kasutasid paljud ettevõtted. Enamik kukleid läheb kaubaks Viljandi linnas, väike osa jõuab ka maakonda.

Centrumi kaubanduskeskuses tegutsev kohvik Caramel pakub vastlapäeval nelja sorti vastlakukleid. Tavaline vahukooremütsiga ümarsai maksab seal 1.50, moosilisandiga 1.60 ning moosi ja martsipaniga vastlakukkel 1.90 eurot. Kõige ostetuma, gurmeekukli hind on aga 2.90. Klienditeenindaja Angeelika, kes oma perenime ei soovinud öelda, selgitas, et gurmeekukkel on palju rohkem kui lihtsalt sai. Kukli alumisest kihist leiab mandlikrõbediku, keskel on keedukreem ja kirsiüllatus ning kõike kroonib metspähkli-vahukoorekreem.

Kivi Pagari pagarid alustasid ettevalmistusi tänaseks vastlapäevaks juba eile õhtul kell kuus ja küpsetasid kukleid öö läbi. Tootmisjuht Ülle Taar ütles, et ahjust tuli kaheksa tuhat kuklit ning traditsioonilise vastlakukli hind on 80 senti.

Mulgi Pagar küpsetas kohviku juhataja Jevgeni Ilvese sõnul vastlapäevaks 700 kuklit, letil on need traditsioonilise vahukooremütsiga ja maksavad 75 senti. Keskpäevaks oli kovik neid müünud üle kolmesaja ning juhataja avaldas lootust, et kukleid jätkub õhtuni.

Magusatoa omanik Kristi Veldemann ütles, et tema töökojas algas küpsetamine samuti öösel kell kolm ning pärastlõunaks oli valminud kolm tuhat kuklit. "Kella viieni oleme avatud ja senikaua küpsetamine jätkub," lausus ta. Magusatoa vastlakuklid on kardemonimaitselised ning neid on samuti kahte sorti: moosiga ja ilma. Moosiga kukkel maksab 1.20 ning moosita vastlakukli hind on 1 euro. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles