Valimistulemus Viljandimaal. EKRE tõusis, Vabaerakond kadus, aga Reformierakond võitis endiselt (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nende valimiste võitja oli Viljandi- ja Järvamaal nagu neli aastat tagasigi Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi (paremal) enam kui 6000 häälega. Suurim kaotaja oli aga Vabaerakond, kelle esinumber Ain Ostra (vasakul) kogus vaid 68 häält.
Nende valimiste võitja oli Viljandi- ja Järvamaal nagu neli aastat tagasigi Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi (paremal) enam kui 6000 häälega. Suurim kaotaja oli aga Vabaerakond, kelle esinumber Ain Ostra (vasakul) kogus vaid 68 häält. Foto: Elmo Riig

Nelja aasta taha jäävate valimistega võrreldes kerkis sel korral Viljandi- ja Järvamaal kõige rohkem Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, soovitud tulemust ei saavutanud sotsiaaldemokraadid ning sootuks põrus Vabaerakond. Võit läks aga endiselt Reformierakonnale.

«Ma olen väga uhke ja tänulik,» lausus individuaalselt parima tulemuse teinud Jürgen Ligi pärast tulemuste selgumist ERR-ile ning lisas, et muutuste tõttu ringkonnas eeldas ta, et kaotab nelja aasta taguse ajaga hääli, kuid selgus, et kaotus oli arvatust väiksem. Ligi kaotas küll umbes 700 häält, kuid oli endiselt ainus, kellel oli kokku üle 6000 valija. Koos Ligiga läheb ringkonnast riigikokku ka Yoko Alender, kellele tagab koha kompensatsioonimandaat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles