Kohus saatis veebruaris trellide taha kaks valeväljakutsete tegijat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
49-aastane Enno on endale elupaiga sisse seadnud kuurilaadsesse hoonesse linna piiril. Sinna kutsub ta tihti ka politseinikke ja kiirabi, tehes neile valeväljakutseid.
49-aastane Enno on endale elupaiga sisse seadnud kuurilaadsesse hoonesse linna piiril. Sinna kutsub ta tihti ka politseinikke ja kiirabi, tehes neile valeväljakutseid. Foto: Erakogu

Veebruari teisel poolel saatis kohus napi paaripäevase vahega Viljandi politseimaja arestikambrisse karistust kandma kaks meest, kes tegid regulaarselt politseile valeväljakutseid. Politsei kinnitusel on kohtu ette saatmine sääraste tegude puhul kõige radikaalsem lahendus ning haruharva juhtub nii, et kolmepäevase vahega saadetakse kohtust arestimajja lausa kaks selliseid tegusid toime pannud tegelast.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juhi Alar Sadama seletusel pole pidevaid valeväljakutsete tegijaid küll massiliselt, kuid nad segavad politseinike töö tegemist. Tavaliselt on niisugusel puhul esimeseks lahenduseks see, et patrullpolitseinikud räägivad helistajaga ja seletavad talle, milliseid ohte kujutab endast valeväljakutse. Kui sellest ei aita, siis võetakse inimeselt ajutiselt telefon ära. Kolmandaks võimaluseks on see, et häirija viiakse arestimajja end kaineks magama või tehakse talle väärteomenetluse käigus protokoll. Rangeim karistus on sellise inimese kohtu ette viimine ja talle arestipäevade taotlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles