Ugala otsib avaliku konkursiga uut loomingulist juhti

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala hakkab avaliku konkursiga otsima uut loomingulist juhti.
Ugala hakkab avaliku konkursiga otsima uut loomingulist juhti. Foto: Heigo Teder

Ugala teater kuulutas täna välja loomingulise juhi konkursi, sest praegu selles ametis töötava Ott Aardami leping lõpeb 31. augustil.

Ugala läkitatud pressiteates on kirjeldatud, et loominguline juht arendab ja juhib Ugala teatri loomingulist tegevust ja meeskonda. Ta vastutab teatri loomingulise tegevuse lühi- ja pikaajalise kavandamise ja koordineerimise ning repertuaariplaani koostamise eest. Tema ülesanne on loomingulise meeskonna valimine ja loomenõukogu töö juhtimine.

Kandideerimise eelduseks on kõrgharidus, eesti kultuuri ja teatrielu väga hea tundmine ning inimeste ja protsesside juhtimise kogemus, samuti eesti ja inglise keele oskus, hea suhtlemis- ja väljendusoskus ning hea algatus-, koostöö- ja analüüsivõime. Kandideerijal tuleb esitada motiveeritud avaldus, elulookirjeldus, haridust tõendava dokumendi koopia, ühe hooaja repertuaariplaan ning visioon Ugala teatri loometegevusest aastani 2024.

Ott Aardam ütles jaanuaris Sakalale, et lahkub, sest soovib rohkem pühenduda mängimisele, lavastamisele ja kirjutamisele, mis praegu on tema elus jäänud tagaplaanile. Lisaks tundis ta, et teatrisse oleks vaja uut ja värsket mõttelaadi.

Loomingulise juhiga sõlmitakse tööleping viieks aastaks. Konkursi lõpptähtaeg on 31. mai ning uus juht alustab tööd 1. septembrist.

Ugala teater on üks Eesti vanemaid kutselisi draamateatreid, loodud 1920. aastal. Ühel hooajal jõuab lavale keskmiselt 10 uuslavastust ning antakse ligi 300 etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles