Viljandi tänavate parandamiseks on planeeritud pool miljonit eurot

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänav
Tallinna tänav Foto: Aivar Aotäht

Sel nädalal kuulutas linnavalitsus välja esimese hanke Viljandi tänavakatete tänavuseks parandamiseks. Võrreldes eelmise aastaga on tööde maht ja ka selleks planeeritud raha suurem. 

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnaeelarves tänavu tänavate remondiks planeeritud 500 000 eurot, mis on poole rohkem kui eelmisel aastal. Linnapea avaldas lootust, et uus valitsus suurendab omavalitsustele antavat teede ehitamiseks vajaminevat raha. "Sel juhul edeneks tänavate remont palju jõudsamalt," lisas ta.

Plaani kohaselt on ette nähtud pinnata kuni 60 000 ruutmeetrit. Mullu tehti seda 52 000 ruutmeetril. 

Enamik pindamistöid, 70 protsendi ulatuses, tuleb kõrvaltänavatel, kuid tähelepanuta ei jää ka peatänavad. Asfalteerida plaanitakse kuni 3000 ruutmeetrit, 2018. aastal asfalteeriti 2400 ruutmeetrit. Linnavalitsuse teedespetsialisti Heikki Teearu sõnul tehakse asfalteerimistöid peatänavatel ja parandatakse neid lagunenud kohti, mida aukude lappimisega enam parandada ei saa.

Teearu ütles, et planeeritud mahus saab tööd teha juhul, kui ühikuhinnad jäävad eelmise aasta tasemele.

Remonditavate kohtade nimekiri koostatakse kevadel, kui on selge, millised tänavalõigud on kõige enam lagunenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles