Tänasest on talverehvide kasutamine kohustuslik

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.
Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei tuletab liiklejatele meelde, et lumepuudusest hoolimata on talverehvid tänasest, 1. detsembrist sõidukitel kohustuslikud.


PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhtivkorrakaitseametniku Riho Tänaku sõnul tuleb soojast talve algusest hoolimata arvestada juba musta jää ja libeduse ohuga. «Täna hommikul Tallinna—Rapla maanteel juhtunud liiklusõnnetus on kurb, kuid ilmekas näide sellest, kuidas autojuhid ei ole veel muutlike ilmastikuoludega harjunud ning oma sõidustiili vastavalt lähenevale talvele muutnud.»

Kuigi õhutemperatuur jääb plusspoolele, võib teepinna temperatuur jääda alla nulli. «Kiirest temperatuuri muutumisest tingitud musta jää oht on kõige suurem sildadel ja metsavahelistel teedel ning eelkõige öötundidel ja varahommikuti,» hoiatas Riho Tänak.

Tema sõnul tuleb libedal teel sõites olla tähelepanelik ja rahulik. «On viimane aeg hakata end harjutama talviste sõiduvõtetega, mis tähendab suurema pikivahe hoidmist, järskudest ja hoogsatest manöövritest hoidumist ning teeoludele vastava sõidukiiruse valikut,» lisas Tänak.

Talveperioodil on kasulik jälgida infot teeolude kohta maanteeameti kodulehel või küsida seda lühinumbrilt 1510. Pikemaid sõite või mitmepäevaseid reise planeerides võib juba täna arvesse võtta, et ilmaolud võivad sihtkohas või tagasisõitu alustades tunduvalt muutunud olla.

Naastrehve on lubatud Eestis kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini. Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles