Meenutati riigivanem Ants Piipu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval viidi Ants Piibu sünnikohta Anikatsi külla pärjad. Esiplaanil Konstantin Pätsi muuseumi esimees Trivimi Velliste.
Eile keskpäeval viidi Ants Piibu sünnikohta Anikatsi külla pärjad. Esiplaanil Konstantin Pätsi muuseumi esimees Trivimi Velliste. Foto: Marko Saarm

Eile meenutati Viljandimaal ja Tallinnas riigivanemat, diplomaati ja juristi Ants Piipu, kelle sünnist möödus 135 aastat.

Viljandi vallavalitsuse pressiteenistuse teatel algas mälestusüritus kell 9.15 küünla süütamisega Tallinna Metsakalmistul riigivanemate kenotaafi juures. Keskpäeval kogunesid asjahuvilised Piibu sünnikohta Anikatsi külla, et asetada riigimehe mälestamiseks pärjad.

Viljandi vallavanem Alar Karu ütles, et sellised suurmehed nagu Ants Piip ei kao oma rahva hulgast, vaid jäävad mällu. «Nad on meile eeskujuks, tähiseks, mis ei lase silmist kaotada meie suurimat varandust, mida tuleb hoida – iseseisvust,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles