Kaks Ugala lavastust on viimast korda publiku ees

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus «Vanaema ja Issand Jumal» maalib meile värvika pildi jõukast Rootsi perekonnast 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses.
Lavastus «Vanaema ja Issand Jumal» maalib meile värvika pildi jõukast Rootsi perekonnast 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses. Foto: Gabriela Liivamägi

Kevadhooajal jõuavad Ugala teatris viimast korda publiku ette kaks lavastust, Rootsi ajalooline perekonnasaaga «Vanaema ja Issand Jumal» ning Tolstoi aegumatu klassika «Elav laip», teatas Ugala teatri turunduse ja avalike suhete juht Mari Nurk.

Veel kahel korral saab näha lavastust «Vanaema ja Issand Jumal», mis maalib meile värvika pildi jõukast Borckide perekonnast XIX sajandi lõpu ja XX sajandi alguse Rootsis. 

Peaosas on Luule Komissarov ja Jaana Kena, kes kahe peale kehastavad jõukat Rootsi perekonnapead Agnes Borcki ning toovad vaatajani tema elutee läbi kuuekümne aasta. 

Mastaapses lavaloos teeb kaasa 15 näitlejat, kes rohkete kostüümi- ja grimmivahetuste abiga toovad publiku ette loo, mis on tulvil intriige, võimuahnust ja purunenud lootusi. Jonathan Borcki rolli eest kandideeris Janek Vadi 2017. aastal Eesti teatriauhindade jagamisel parima meeskõrvalosatäitja kategoorias.

Viimased «Vanaema ja Issand Jumala» etendused on 14. märtsil kell 19 ja 10. aprillil kell 19 Ugala teatri suures saalis.

7. märtsil jõuab aga oma viimase etenduseni Kristo Viidingu lavastus «Elav laip», mille keskmes on kirglik armastuskolmnurk ja romantiline mustlasmuusika.

Vene suurkirjaniku Lev Tolstoi tuntuim näidend räägib hea ja kurja võitlusest inimese sees. Süžee on näiliselt lihtne: armukolmnurk naine ja kaks meest, kellest üks on üleliigne ning peab end teiste õnne nimel taandama. Milline on tingimusteta armastus; kas inimene on võimeline armastama ligimest rohkem kui ennast; kuidas jääda endale ausaks kellelegi liiga tegemata?

Näidendis on kesksel kohal mustlased ja nende muusika. Nii saab ka Ugala lavastuses näha ja kuulda elavat muusikat – näitlejate mustlasansamblile annavad hoogu Svjata Vatra solist Ruslan Trochynskyi ja viiuldaja Tarmo Suvisild. Ugala näitlejatest on laval Martin Mill, Janek Vadi, Kadri Lepp, Tanel Ingi, Kata-Riina Luide, Andres Noormets, Vilma Luik, Oleg Titov, Terje Pennie ja Andres Tabun ning külalisena Ingrid Isotamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles