Juhtkiri. Tudisev lubadus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Herilasepessa nimega Viljandimaa koolivõrk on torgatud mitu keppi. Kuraditosin aastat mainekat Gustav Adolfi gümnaasiumi juhtinud ja üle riigi tuntust kogunud Hendrik Agur võttis eilse Sakala arvamusküljel Mulgi valla elanikuna sõna ja leidis, et sellel omavalitsusel on valida kahe võimaluse vahel: kas luua Abja ja August Kitzbergi nimelise gümnaasiumi põhjal ühine Mulgi gümnaasium või keskenduda hea kodulähedase põhihariduse pakkumisele. Tänasest lehest võib seevastu lugeda, et Viljandi valla hariduse arengukava analüüsima palutud eksperdi Kalle Küttise arvates võiks Tarvastu kooli gümnaasiumiosa sulgeda ja pisikesest Leie koolist saada erakool.

Küttise ettepanek sai vallavolikogus kõva kriitikat ning kuuldavasti tekitas ka Aguri arvamusartikkel kohalike seas üsna valju sumina.

Ükskõik kus ja millal mõne kooli(osa) võimalik sulgemine jutuks võetakse, on tuumpõhjus alati seesama: laste nappus. Valdade liitmisel võis olla mitu positiivset tulemit, aga ühtegi õpilast see korraga mitmes koolis käima ei pannud. See tähendab, et kui koolivõrk jäi samaks, siis ühegi haridusasutuse õpilaste vähesuse mure ei lahenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles