Juhtkiri. Üks-Jalgväravad riigikokku!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Millisele «Kreisiraadio» tegelasele te oleksite nõus andma oma hääle, juhul kui ta oleks päris inimene ja kandideeriks riigikokku? Ilmselt mitte ühelegi. Kindlasti mitte Kert Ämmapetsile, kes suutis 800 miljonit krooni – praeguses vääringus üle poolesaja miljoni euro – ära kaotada, ent arvatavasti ei teeniks teie usaldust ka Raul-Jaak-Ervin Üks-Jalgvärav, kes lubab nagu muuseas maad ja ilmad kokku, suutmata ühtegi neist ilusatest lubadustest täita.

Parlamenti pürgivad erakonnad paistavad aga Raul-Jaak-Ervin Üks-Jalgvärava tüüpi tegelasi nõnda täis olevat, et nende sõna jääb valimisprogramme koostades peale. Rahandusministeeriumi valimislubaduste analüüs on sellele juba viidanud. Lühidalt võib selle kokku võtta tõdemusega, et parteid on käinud kulukaid lubadusi välja palju hoogsamalt, kui toonud välja, kuidas kogu sellele toredusele katet leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles