Erivajadustega inimestele tuleb kevadel Ugalas kaks etendust

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargamäe Juss (Ringo Ramul) ja Mari (Ilo-Ann Saarepera) lavastusest "Vai-vai vaene Vargamäe" ootamas kirjeldustõlkega etenduse algust Ugala teatris.
Vargamäe Juss (Ringo Ramul) ja Mari (Ilo-Ann Saarepera) lavastusest "Vai-vai vaene Vargamäe" ootamas kirjeldustõlkega etenduse algust Ugala teatris. Foto: Heigo Teder

Ugala teatri kevadhooaja mängukavast leiab kaks etendust, mis on erivajadustega inimestele. 8. märtsi "Mäng on alanud" ja 15. mai "Meistrite liiga" etendust saadavad nii kirjeldustõlge kui ka eestikeelsed tiitrid, mis muudavad etenduse paremini jälgitavaks nägemis- ja kuulmispuudega inimestele. Kirjeldustõlke teevad etendustele Krista Fatkin ja Kairi Kivitar.

Pileti soetamisel Ugala teatri etendustele kehtib 50-protsendiline soodustus puudega inimesele puuet tõendava dokumendi ettenäitamisel ning samuti kõrvalabi vajava puudega inimese saatjale.

Pressiteates märgitakse, et krimikomöödia "Mäng on alanud" on tõeliseks maiuspalaks kõigile Hercule Poirot’ ja Sherlock Holmesi lugude austajatele. Vaatajad saavad nautida 1930ndate hõngu ja atmosfääri, kus ei puudu uhked soengud, kleidid ja glamuur. Krimikomöödia on lavastanud vanemuislane Tanel Jonas ning mängivad Aarne Soro, Luule Komissarov, Marika Palm, Martin Mill, Triinu Meriste, Tanel Ingi, Kata-Riina Luide ja Vilma Luik.

Urmas Lennuki komöödia "Meistrite liiga" peaosades säravad Ugala väärikaimad näitlejad Luule Komissarov ja Peeter Jürgens. Lavaloo keskmes on kaks vananevat näitlejat, nende tütar, jalgpall ja filmivõtted. Lavastaja Tanel Ingi on loonud südamliku, kuid hasartse loo, kus segunevad ühtseks tervikuks erinevad teatrilegendid, Komissarovi ja Jürgensi eluloolised seigad ja fantaasiamäng. Lisaks neile astuvad lavale Vallo Kirs, Triinu Meriste, Jaana Kena ning külalisena teeb kaasa Elina Reinold.

Pärast renoveerimist on paranenud juurdepääs Ugala majale ning ka majasisesed liikumisteed, mis kergendavad erivajadusega inimeste ligipääsu tteatrietendustele. Juba kolmandat hooaega antakse regulaarselt kirjeldustõlkega etendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles