Välejalad tähistasid vabariigi aastapäeva rajarekorditega

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajarekordi jooksnud tallinlane Karel Hussar (vasakul) purustas viis aastat püsinud Keio Kitse rekordi koguni rohkem kui minutiga. Teiseks tuli Viljandimaa jooksja Ülari Kais (paremal).
Rajarekordi jooksnud tallinlane Karel Hussar (vasakul) purustas viis aastat püsinud Keio Kitse rekordi koguni rohkem kui minutiga. Teiseks tuli Viljandimaa jooksja Ülari Kais (paremal). Foto: KÄDI SALME

Pühapäeval, kui Eesti Vabariik tähistas sünnipäeva, võisteldi 27. korda talvejooksul, mis tõi rajale 91 osalejat, nende seas ka kaks uut rajarekordi omanikku. Meeste arvestuses jooksis uue rekordi Karel Hussar, purustades eelmise rohkem kui minutiga ning naistest kuulub uus rajarekord Minna Kuslapile.

«Sombune ja niiske ilm, metsateed olid pisut libedad, kuid see ei seganud häid tulemusi näitamast,» sedastas võistluse korraldaja Ants Kuusik.

Vastupidavusalade klubi Staier korraldatud talvejooksu 10,3-kilomeetrisel distantsil löödi ilmaoludest hoolimata üle senised rajarekordid: pealinna jooksja Karel Hussar läbis distantsi ajaga 33.09,1, purustades viis aastat tagasi Keio Kitse püstitatud rekordi koguni rohkem kui minutiga. Tartust Viljandisse võistlema tulnud Minna Kuslap suutis ümber lükata kümme aastat püsinud Tiina Trossi rajarekordi kolme sekundiga ning tema finišeerudes näitas stopper aega 41.40,9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles