OOPUS: hea techno sound on toores, pärimusmuusika omaga väga sarnane

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OOPUS esitab uut kodumaist folktroonikat. Nende debüütalbumilt leiab nii Eesti kui Põhjamaade pärimusmuusikast inspireeritud lugusid, instrumentaalpalu ja originaalloomingut.
OOPUS esitab uut kodumaist folktroonikat. Nende debüütalbumilt leiab nii Eesti kui Põhjamaade pärimusmuusikast inspireeritud lugusid, instrumentaalpalu ja originaalloomingut. Foto: Johannes Ahun

Trio OOPUS esimene kauamängiv plaat «Nõidus» võtab pärimusmuusika ja paneb selle koos techno’ga ühele kiigelauale istuma. Seejärel lükkab sisse sellise hoo, et kogu kupatus käib mitu korda üle võlli.

OOPUS on Mari Meentalo (vokaal, torupill, parmupill, flööt, hulusõ, pikkvile, efektiplokid ja luuper), Johannes Ahun (analoogsüntesaatorid) ja Aleksander Sprohgis (valgus ja visuaalid). Meentalo on lõpetanud Viljandi kultuuriakadeemia ja tegelikult Viljandis ka sündinud, sest Paide haigla sünnitusosakond oli tol ajal remondis. Ahun õpib 2015. aastast samas koolis helitehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles