Võrtsjärvel selgitasid oma ala tipud tuulevihinal Euroopa meistreid

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Raske oli: maailma lagi oli kohal, eesotsas olid maailmameistrid,» jagas muljeid värskelt oma arvestuses kursisõidus Euroopa teiseks tituleeritud talisurfar viljandimaalane Tõnis Salong. «Lihtsalt see ei tulnud, hüplesime siia-sinna, enne viimast sõitu ei teadnud, kas on poodiumile minek või ei ole.»

Möödunud nädalavahetusel kogunes üle 60 talisurfari nii Eestist kui naaberriikidest Võrtsjärvele, et selgitada kõrgetasemelises konkurentsis Euroopa meistreid: kohalikest sõitjatest sai parima tulemuse kirja Tõnis Salong, kes tuli 45+ vanuseklassis kelgusõidu arvestuses kursisõidus teiseks ja slaalomsõidus kolmandaks.

Rahvusvahelistel tiitlivõistlustel võisteldi kelkude, lohede ja tiibade klassis ning kolmes distsipliinis: slaalomis, kursisõidus ja kiirussõidus. Kursisõidus läbiti rada nagu klassikalises purjetamises, lühiraja slaalom ja GPS kiirussõit olid aga põnevamad ja kiiremad. Tiitleid ja auhindu jagati kõikides klassides eri vanusekategooriates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles