Päeva pilt. Keskerakondlane Priit Toobal toetas koduparteid

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval andis oma hääle Suure-Jaani valimisjaoskonnas Priit Toobal.
Esmaspäeval andis oma hääle Suure-Jaani valimisjaoskonnas Priit Toobal. Foto: Elmo Riig

Esmaspäevast algas riigikogu valimiste eelhääletamine kõigis 451 valimisjaoskonnas. Põhja-Sakala valla Suure-Jaani valimisjaoskonnas oli lõunaks käinud rohkem kui paarkümmend inimest.

Sel ajal, kui Sakala käis uurimas, milline oli esimene päev Suure-Jaani veekeskuses, tuli samas majas paiknevasse valimisjaoskonda oma häält andma endine Suure-Jaani kultuurimaja direktor Priit Toobal. Ta lausus, et võib ka öelda, kelle poolt ta hääletas: nimelt sai hääle tema koduerakond.

Toobal on 2001. aastast alates Keskerakonna liige. Aastaid riigikogus töötanud Priit Toobal oli 2007.–2016. aastani Keskerakonna peasekretär. Ta lahkus poliitikast mõni päev enne seda, kui kohus mõistis ta süüdi eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises ja ametialases võltsimises.

Valla valimiskomisjoni liige Karin Kivisild ütles, et tema hinnangul on inimesi hääletamas käinud päris palju, arvatavasti rohkem kui paarkümmend.

Pühapäeval lõppes eelhääletamine maakonnakeskustes. Viljandimaal käis Sakala keskuses eelhääletamas 616 inimest. Avatud on 451 jaoskonda, hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, kas ID-kaart, pass või juhiluba. Valijakaarti kaasa võtma ei pea.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee ööpäev läbi kuni 27. veebruaril kella 18-ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 3. märtsil häält muuta ei saa ning hääletada saab ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Esmaspäeval kella 10-ks oli oma hääle andnud 140 807 inimest, neist maakonnakeskustes 21 375 ning interneti teel 119 432.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles