Sotsiaalministeerium tunnustab Viljandi rattaklubi terviseedendustööd

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui vähegi talve ja külma on, organiseerivad Kristjan Kivistik ja Viljandi rattaklubi Mulgi uisumaratoni.
Kui vähegi talve ja külma on, organiseerivad Kristjan Kivistik ja Viljandi rattaklubi Mulgi uisumaratoni. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval tunnustas tervise- ja tööminister Riina Sikkut ja sotsiaaministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Heli Laarmann Kadrioru kunstimuuseumis mulluseid tegusamaid terviseedendajaid. Viljandimaalt pälvis sotsiaalministeeriumi tunnustuse Viljandi rattaklubi ja Kristjan Kivistik.

„Samm-sammult kujundame elukeskkonda, kus tervislikke valikuid on järjest lihtsam teha. See puudutab nii liikumist, toitumist, aga ka vaimset tervist. Kogukondlikud tervisedendajad on väga head tööd teinud, aidates igas Eestimaa nurgas kaasa tervise hoidmise väärtustamisele,“ ütles minister Riina Sikkut.

„Tervisedendajad, keda täna tunnustame, on ammendamatu energiaga spordientusiastid, kes innustavad inimesi liikuma, nad on suure südamega inimesed, tänu kellele saavad tuge abivajajad, keda ennast või kelle lähedast on tabanud raske haigus, nad on lasteaednikud ja noorsootöötajad, kes õpetavad meie lapsi omaenese elu suunama ja juhtima, nad on politseinikud ja pritsumehed –  terved meeskonnad, kes loovad meie ümber iga päev tervist toetavat keskkonda."

Viljandi rattaklubi ja Kristjan Kivistiku esitas tunnustamiseks Viljandimaa omavalitsuste liit.

Esitaja märkis, et Viljandi rattaklubi eestvedamisel saavad teoks suured spordivõistlused. Peale selle korraldab klubi ka rattamatkade sarja, millel saavad osaleda kõik looduses rattaga liikuda soovijad, ja see on väga populaarne. Samuti korraldab rattaklubi Viljandi järvel Mulgi uisumaratoni ning hoiab uisuraja sõidetavana nii kaua, kui vähegi külma on. Viljandi rattaklubi panustab lisaks tippspordile ka kogukonna ellu, et hoida Viljandimaa inimesed tervemad ja aktiivsemad.

Sotsiaalministeerium tunnustab terviseedendajaid 2012. aastast, et tõsta esile rahvastiku tervise edendamisse panustanud ja rahvatervise valdkonda arendanud inimesi ja organisatsioone igast maakonnast. Omavalitsused said esitada tunnustamiseks nii üksikisikuid kui organisatsioone, kes panustavad rahvastiku tervise edendamisse oma igapäevase töö käigus, projektide kaudu või vabatahtlikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles