Kolga-Jaani saab esimese avaliku sauna

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani kool
Kolga-Jaani kool Foto: Marko Saarm

Kolga-Jaani koolis olev saun muutub reedest alates piirkonna esimeseks avalikuks saunaks, kus saavad end väikese piletiraha eest pesemas käia kõik piirkonna elanikud.

"Ei tea, kuidas see saun vastu võetakse, aga ma usun, et kasutajaid ikka leidub," sõnas Rivo Aren, kes on Kolga-Jaani piirkonna esindaja Viljandi vallavalitsuses. Tema seletust mööda tulid just kohalikud inimesed valla esindaja juurde jutuga, et Kolga-Jaani vajaks avalikku sauna. Seni pole niisugust pesemiskohta Kolga-Jaanis olnud.

Et koolimajas on saun 2005. aastast olemas, aga see pole kooli töötajatele hulgas suurt populaarsust võitnud ja on püsinud viimastel aastatel enamasti külm, otsustati see kohandada avalikuks saunaks.

"Suurt ehitust polnud vaja," kinnitas Aren. 1500 euro eest pandi sauna soojaveeboiler ning tehti elektritööd ning reedel kell 16 saabki pesemiskoha avada.

Elektrikerisega saun on avatud reedeti kella 16–18 naistele ja kella 18–20 meestele. Täiskasvanute pilet maksab 3, pensionäride ja õpilaste oma 2 ning perepilet 10 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles