Kurepaar peab hea pesakoha korstnasse kirjutama

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii vihaseid võitlusi, kui pidasid kunagise Kalevi spordibaasi katlamaja korstna otsas pesitsevad valge-
toonekured mullu kevadel, juhtub inimese silm loomariigis harva tunnistama. Veelgi haruldasem on, et olelusvõitluse jälgimiseks polnud fotograafil tarvis päevi varjendis kükitada või õppinud giidide saatel safarile sõita, tuli vaid objektiiv koduaknast välja torgata.
Nii vihaseid võitlusi, kui pidasid kunagise Kalevi spordibaasi katlamaja korstna otsas pesitsevad valge- toonekured mullu kevadel, juhtub inimese silm loomariigis harva tunnistama. Veelgi haruldasem on, et olelusvõitluse jälgimiseks polnud fotograafil tarvis päevi varjendis kükitada või õppinud giidide saatel safarile sõita, tuli vaid objektiiv koduaknast välja torgata. Foto: Rait Killar

Ühel prantsuse karikaturisti Jean Effeli pilapildil istub noorpaar korstna otsa ehitatud kurepesas vihma käes ning mees teatab naisele: «Vesi ja keskküte... Meie korter polegi nii väga vilets...»

Erinevalt tollest korterikitsikuses vaevlevast paarikesest ei meeldi toonekurgedele «kõik mugavused» sulevõrragi. Pähe sadavast veest pole neil muidugi pääsu, küll aga ei tee nad naljalt pesa köetava tahmatoru otsa.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles