Korteriühistu soovib linnavalitsuselt liiklusohutust parandavat teejuppi

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee 17 korteriühistu soovib, et linnavalitsus rajaks jupi kergliiklusteed, mis ühendaks Riia maantee kõnniteed majaesise teega (ala kollasega tähistatud). Ühistu juhatuse liikme kinnitusel liigutakse seal kandis usinasti.
Riia maantee 17 korteriühistu soovib, et linnavalitsus rajaks jupi kergliiklusteed, mis ühendaks Riia maantee kõnniteed majaesise teega (ala kollasega tähistatud). Ühistu juhatuse liikme kinnitusel liigutakse seal kandis usinasti. Foto: Elmo Riig

Männimäe Selveri kõrval asuva kortermaja ühistu küsib Viljandi linnavalitsuselt mitmendat aastat jupikest kergliiklusteed, et jalakäijad ei peaks kasutama sõiduteed, kus voorivad kaubanduskeskuse parklast tulevad autod. Abilinnapea tõdeb, et probleem on olemas, aga raha selle lahendamiseks mitte.

Praegu pääseb jalakäija Riia maanteed mööda kesklinna poolt tulles Riia 17 maja juurde kas kümmekond meetrit mööda tiheda liiklusega sõidutee äärt või üle haljasala tallatud porist rada kõndides. Sama valiku ees on maja või ümber Viljandi järve kulgeva terviseraja poolt tulijad, kes soovivad pääseda teisele poole Riia maanteed, kus on Mängupesa lasteaed.

Sobiks ka odav lahendus

Korteriühistu soovib, et linn rajaks poriraja asemele lõigu kergliiklusteed, mida oleks mugav ja viisakas kasutada. Oma pöördumistes toob ta välja, et praeguses olukorras on eriti keeruline hakkama saada käruga emadel või koos lapsega jalgratastega sõitvatel vanematel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles