Sakala on kahe tööga kujunduspreemia nominent

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike lehtede visuaalse kommunikatsiooni kategoorias jõudis nominentide hulka 23. märtsil Sakalas ilmunud lehekülg, mille autorid on Ain Kivilaan, Elmo Riig ja Hans Väre.
Kohalike lehtede visuaalse kommunikatsiooni kategoorias jõudis nominentide hulka 23. märtsil Sakalas ilmunud lehekülg, mille autorid on Ain Kivilaan, Elmo Riig ja Hans Väre. Foto: Lehekülje repro

Neljapäeval valis Eesti ajalehtede liidu (EALL) kujunduskonkursi žürii välja 2018. aasta parima kujundusega ajalehed ning nomineeritud on ka Sakala tööd.

Maakonnalehtede olemuslugude kategoorias kandideerib 16. jaanuaril Sakalas ilmunud loo "Kellele haamer, kellele lõng?" kujundus. Teised nominendid on Tartu Postimehes 12. oktoobril ilmunud lugu "Talvivaara õppetund", Virumaa Teatajas 24. märtsil ilmunud lugu "Kas tunnete oma lapse sõpru? Üks neist võib olla VIIN" ja Pärnu Postimehes 17. märtsil ilmunud lugu "Silla alt maailmameistriks". Kokku esitati selles kategoorias 32 tööd kaheksalt lehelt.

Kohalike lehtede olemuslugude kategoorias jõudis nominentide hulka 16. jaanuaril Sakalas ilmunud lehekülg, mille autorid on Katri Henga, Elmo Riig, Priscilla Õmblus ja Hans Väre.
Kohalike lehtede olemuslugude kategoorias jõudis nominentide hulka 16. jaanuaril Sakalas ilmunud lehekülg, mille autorid on Katri Henga, Elmo Riig, Priscilla Õmblus ja Hans Väre. Foto: Lehekülje repro

Teine Sakala töö kandideerib kohalike väljaannete visuaalse kommunikatsiooni kategoorias ja see on 23. märtsil ilmunud juubelinumbri esikülg. Selles kategoorias jõudsid nominentide hulka veel Virumaa Teataja 9. juuni esikülje fotogalerii "Igaühe jaoks on kuskil oma uks!", Tartu Postimees 19. oktoobril ilmunud fotolooga ""Kaseke" kaob koos tänavakunstigaleriiga" ja Virumaa Teataja 6. oktoobril ilmunud fotorohke illustratsiooniga loole "Stiil on elamise viis, elu on aga teadagi kirju". Selles kategoorias esitati 32 tööd üheksalt ajalehelt.

Kokku osales kujunduskonkursil 16 väljaannet 161 tööga. Võitjad avalikustatakse 8. märtsil Tallinnas Õpetajate majas peetaval pressipeol. Žüriisse kuulusid Tartu ülikooli ajakirjanduse õppetooli spetsialist ja kujundusekspert Roosmarii Kurvits, vabakutseline kujundaja Margit Toovere, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Õhtulehe peakujundaja Risto Mandre ja Postimehe peakujundaja Kaido Kelp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles