Täna algab Viljandi PÖFF

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tee nii nagu teisedki» linastub täna pärimusmuusika aidas ning näitab kaunist Islandi loodust, kaht teedevalitsuse töötajat, nende igavat tööd ja eredat elu.
«Tee nii nagu teisedki» linastub täna pärimusmuusika aidas ning näitab kaunist Islandi loodust, kaht teedevalitsuse töötajat, nende igavat tööd ja eredat elu. Foto: Kaader filmist

Tallinnas ja Tartus lõpeb Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) sel nädalal, ent kaheksas kohas üle Eesti, sealhulgas Viljandis algab PÖFF alles täna.

11. Viljandi PÖFF kestab 1.—3. detsembrini pärimusmuusika aidas, Männimäe salongkinos ja klubis Rubiin. Täna kell 18 linastub aidas PÖFFi selleaastane avafilm «Tee nii nagu teisedki», mis on vändatud Islandil.

Tänavuse festivali fookuses on Islandi uus film ja Viljandisse jõuab sellega seoses ka teine Islandi linateos — muusikast rääkiv dokumentaal «Tagahoov». Rootsi film «Kui tähtis on osata kingapaelu siduda» toob meile heasüdamlikku huumorit. See kuulub PÖFFi inimõiguste eriprogrammi.

Laste- ja noortefilmide festivali «Just film» kavast linastub aidas naljaarmastajatele mõeldud «Kirsike» ja Männimäe salongkinos Hollandi lastefilm «Mustkunstnikud».

Laupäeval, 3. detsembril linastub klubis Rubiin kell 15 parim valik selleaastaselt animafilmide festivalilt «Animated dreams» ning õhtul kuuleb aidas filmimehe Mati Põldre loengut «1960. aastate Eesti dokumentaalfilm».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles