Kas mälestusplaat kisub aukodaniku poliitikasse?

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta juunis viibis Roman Toi Viljandis.
2014. aasta juunis viibis Roman Toi Viljandis. Foto: Marko Saarm

Eelmise aasta mais meie seast lahkunud Viljandi aukodaniku Roman Toi lapsepõlvekodule Eha tänaval seatakse 27. veebruaril mälestusplaat. Muusiku ja dirigendi kunagise kodu tähistamise eesotsas on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) kohalik esinumber Jaak Madison, kuid ta pole tahvli asetamist linnavalitsuses kooskõlastanud.

«Ma pole kindel, et korteriühistu seinale mälestusplaadi paigaldamist peab kindlasti linnavalitsuses kooskõlastama,» sõnas Jaak Madi­son, kes on ühtaegu nii riigikogu kui Viljandi linnavolikogu liige. Koos Jaak Madi­soniga ettevõtmise taga seisva Tallinna Mulkide Seltsi liige Meelis Toom on suhelnud küll linnakunstnik Malle Londoniga, kuid plaadi kavandit pole kooskõlastamiseks esitatud ning linnakunstnik sai oma sõnul Sakalalt teada, et selline plaat vanalinna piiril asuva Eha tänav 1 maja seinale tuleb.

Linnakunstnik: kavand on hädavajalik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles