Nelja päevaga vajas abi veerandsada libedaohvrit

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas ütleb, et libedus niidab ühtviisi nii nooremaid kui vanemaid.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas ütleb, et libedus niidab ühtviisi nii nooremaid kui vanemaid. Foto: Elmo Riig

Eelmise nädala lõpus saabunud suur sula muutis jalgealuse libedaks ning nelja ööpäevaga vajas Viljandi haiglas arstiabi veerandsada inimest, kes olid kukkunud.

Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas nentis, et tänavune talv on olnud hästi heitlik.

«Kord külmetab, siis sulatab ning lumi ja vihm käivad vaheldumisi,» lausus ta. «Seetõttu on ka libedaga kukkumisi mõnevõrra rohkem kui stabiilsemal talvel. Eriti hull on olukord olnud viimasel kolmel-neljal päeval.»

Kukkunuid on Kallase andmeil erinevas vanuses ning ea poolest üldistusi teha ei saa, samuti kaob libedaga tee jalge alt ühtviisi nii meestel kui naistel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles