Päästeamet mõõdab jää paksust

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala järv
Paala järv Foto: Elmo Riig

Päästekomandod mõõdavad taas kalastajate hulgas populaarste siseveekogude jää paksust. Andmed kantakse Google'i kaardirakenduses avalikule päästeameti jääkaardile.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik selgitas, et päästeameti jääkaart on selleks, et anda inimestele infot jääolude kohta siseveekogudel ning juhtida tähelepanu nende muutumisega seotud ohtudele. "Päästjad hoiatavad, et jääolud muutuvad soojemate ilmadega kiiresti ning jääle minek muutub päev-päevalt eluohtlikumaks," ütles Kiik.

Ühe veekogu piires võib jää paksus tugevalt varieeruda. Marek Kiik toonitas, et päästjate hinnang jää paksusele ei taga inimeste turvalisust ja selle eest vastutab iga jääle mineja ise. Ta lisas, et väga tähelepanelik tuleb olla ka Viljandi järvel, kus on palju ohtlikke kohti.

Jääkaardi leiab siit.

Päästeameti kodulehel on kirjas, et ülemöödunud aasta talvel uppus kalastamise käigus kaheksa inimest, neist pooled uppusid veesõidukilt kalastades. Viimaste aastate jooksul oli kõige rohkem hukkunuid 2014. aastal, kui kalastamise ajal uppus 16 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles